Bir çok üniversite 2 Ekim tarihinde eğitime başlıyor

22 Eylül 2023
0
0

Milyonlarca insan, üniversitelerin ne zaman açılacağını merakla bekliyor. Üniversitelerin akademik takvimleri, şimdi tüm gözlerin çevrildiği bir odak noktası haline geldi. YKS yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından, üniversite kayıt işlemleri tamamlandı ve şimdi 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Akademik Takvimi inceleniyor. Bu dönemin başlama tarihini öğrenmek, öğrenciler ve veliler için büyük bir öneme sahip. İşte detaylı bilgiler...

 

 

 

Üniversiteler Ne Zaman Açılıyor?

Birçok üniversite, akademik açılışlarını 2 Ekim'e erteleyerek yeni bir karar aldı. Aynı zamanda deprem etkisi altında bulunan beş ildeki üniversiteler, yeni döneme hibrit eğitim modeliyle başlamak için hazırlıklarını sürdürüyorlar. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi, 2 Ekim'de kapılarını açacak ve Diş Hekimliği, Güzel Sanatlar, Sağlık Bilimleri ve Tıp gibi uygulamalı eğitim veren fakültelerde yüz yüze derslere başlayacak. Diğer fakülteler ise uzaktan eğitim modelini benimseyecekler.

 

 

Hatay İskenderun Teknik Üniversitesi ise tüm birinci sınıf öğrencilerine uzaktan eğitim sunacakken, diğer sınıflarda hibrit bir eğitim sistemi uygulanacak. Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi, 25 Eylül'de, Hatay Mustafa Kemal ve Gaziantep Üniversitesi ise 2 Ekim'de eğitimlerine başlayacaklar. Adıyaman ve Malatya'daki üniversitelerin açılış tarihi ise 16 Ekim olarak belirlendi. Bu üniversitelerin rektörleri, öğrencilerin barınma ihtiyaçlarına göre hibrit eğitim kararı alma yetkisine sahiptirler.

Ayrıca, depremzedelerin yerleştirildiği büyükşehirlerdeki üniversiteler de yeni akademik takvimlerini duyurdular.

 

 

Duyuru yapan bazı Üniversiteler;

üniversiteler ne zaman açılıyor 2023

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ

İstanbul Üniversitesi, 2023-2024 eğitim-öğretim yılı akademik takvimini güncelledi ve eğitimin 2 Ekim 2023 tarihinde başlayacağını duyurdu.

ANKARA ÜNİVERSİTESİ

Ankara Üniversitesi, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı'nın kararı doğrultusunda 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Akademik Takvimini güncelledi ve derslerin 2 Ekim 2023 tarihinde başlayacağını belirtti. Güncel akademik takvime ulaşmak için Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı'nın web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ

Kocaeli Üniversitesi ise Üniversite Senatosunun aldığı karara göre 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Dönemi başlangıç tarihini (Tıp Fakültesi ve Diş Hekimliği Fakültesi hariç) 2 Ekim 2023 Pazartesi olarak güncelledi. Ayrıntılı akademik takvim daha sonra duyurulacaktır.

ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ

Çanakkale Üniversitesi, 2023-2024 Eğitim ve Öğretim Yılı Güz Yarıyılı başlangıcını 2 Ekim 2023 Pazartesi günü olarak duyurdu. Bu başlangıç tarihi, Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi, Turizm Fakültesi ve Gökçeada Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu hariç tüm fakülteler için geçerli olacak. Güncel akademik takvim, üniversitenin internet sitesi ve resmi sosyal medya hesapları üzerinden ilan edilecektir. Üniversite, öğrencilere başarılarla dolu bir eğitim ve öğretim yılı diler.

 

 

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ

Anadolu Üniversitesi, resmi internet sitesinde yer alan akademik takvime göre üniversitelerde derslerin 2 Ekim 2023 tarihinde başlayacağını açıkladı.

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ

Sakarya Üniversitesi ise 2023-2024 eğitim öğretim yılı güz döneminin 2 Ekim'de başlayacağını belirtti.

Yorumlar

Bu blog ile ilgili henüz yorum yok

Üniversite Haberleri Üniversiter online mı olacak?

Üniversiter online mı olacak?

19 Eylül 2023
0
0

Üniversitelerde online eğitim kararı, depremden etkilenen illerdeki üniversiteler ile bazı bölümler için alınabilir.

Üniversite Haberleri Yök'ten deprem bölgesinde üniversitelere ilişkin yeni karar

Yök'ten deprem bölgesinde üniversitelere ilişkin yeni karar

09 Eylül 2023
0
0

YÖK'ten Adıyaman, Malatya, Hatay ve Kahramanmaraş'taki üniversite öğrencilerine ilişkin yeni karar