İzmir'de ikametgah eden üniversite öğrencilerine ödeme

13 Eylül 2023
0
0

İzmir'de ikamet eden üniversite öğrencilerine, yaşam masraflarını karşılamalarına yardımcı olmak amacıyla, sekiz ay boyunca düzenli ödeme yapılacak. Başvurular 15 Eylül'de başlıyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir'de ikamet eden üniversite öğrencilerine 8 ay boyunca maddi destek ödemesi yapacağını duyurdu. Ödemeler, 15 Eylül'de başlayacak başvuru sürecinin ardından, her ay 400 TL olmak üzere gerçekleştirilecek.

Destekten yararlanmak için öğrencilerin, İzmir'de ikametgah ediyor olması, bir yükseköğretim kurumunda kayıtlı olması ve aylık ortalama gelirinin 1.000 TL'nin altında olması gerekmektedir. Başvurular, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin internet sitesi üzerinden yapılabilecektir.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak amacıyla bu desteğin hayata geçirildiğini belirterek, "Dar gelirli üniversite öğrencilerimizin eğitim masraflarını karşılamasına yardımcı olmak istiyoruz." dedi.

Konuyla ilgili olarak İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, bir açıklama yaptı.


İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, geleceğin gençlerin elinde şekilleneceğini belirterek "İzmir'in hem bugünü hem yarınında gençlerin öncülüğü olsun istiyoruz. Bunun için çalışıyoruz. 13 binin üzerinde öğrenciye son iki yılda 50 milyon liranın üzerinde eğitim desteği verdik. Yeni eğitim-öğretim yılı için de ise 60 milyon liralık burs desteği sağlıyoruz. Üniversitede okuyan öğrencilerimiz için Bornova ve Çiğli'de Ücretsiz çamaşır yıkama hizmetini başlattık. Ayrıca İzmir'de yaşayan ve ev taşıyacak üniversite öğrencilerine Taşıyıcı adını verdiğimiz ücretsiz nakliye desteğini başlattık. Üniversite öğrencileri için 6 noktada Çorba Durağı kurduk. Bir taraftan sıcak yemek desteği de veriyoruz. Ülkemizdeki toplumsal yaşamın her kademesinde ihtiyaç duyulan değişim gençler sayesinde olacak. Ancak derinleşen ekonomik kriz gençleri de çok etkiliyor. Biz ise her alanda onların yanında olmaya devam edeceğiz" dedi.Başvurular 15 Eylülde Başlıyor

İzmir Büyükşehir Belediye Bursu

BAŞVURULAR 15 EYLÜL TARİHİNDE BAŞLIYOR.

Başvuruların 15 Eylül tarihinde başlayacağı duyuruldu. Ayrıca konu hakkında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer başvuruların doğrudan bizizmir.com üzerinden gerçekleşeceğini bildirdi. Ayrıca 10 bin öğrencinin destek ödemesinin 2 bin 250 liralık bölümünü aralık ayında, kalan ikinci bölümü ise 2024 yılında verileceğini ekledi.

 

Yorumlar

Bu blog ile ilgili henüz yorum yok

Burs Duyuruları Geri ödemesiz burs veren tüm kurumlar tek bir listede

Geri ödemesiz burs veren tüm kurumlar tek bir listede

16 Eylül 2023
0
0

2023 yılı için Üniversite öğrencilerine geri ödemesiz burs veren tüm kurumları tek bir listede topladık.

Burs Duyuruları 25 Yaş altı üniversite öğrencilerine 4000 TL

25 Yaş altı üniversite öğrencilerine 4000 TL

15 Eylül 2023
0
0

25 Yaş Altı Üniversite Öğrencilerine Müjde! 4000 TL Eğitim Yardımı Verilecek

Burs Duyuruları Üniversite öğrencilerine 8 bin 500 lira destek

Üniversite öğrencilerine 8 bin 500 lira destek

15 Eylül 2023
0
0

Mersin büyükşehir belediyesinden üniversite öğrencilerine burs desteği açıklaması yapıldı.