Üniversiteler Nisan Ayında Açılıyor Mu?

10 Mart 2023
0
0

10 ilde meydana gelen depremin ardından depremzedeler için devlet yurtlarının tahsili konusu ile Türkiyedeki tüm Üniversiteler online eğitime geçmişti. Üniversiteler resmi internet sayfalarından yaptıkları 20 şubat taarihinden itibaren uygulanacak akademik takvimleri ile öğrencileri le paylaşmıştı. Yükseköğretim kurulu (YÖK) Nisan ayında alınmış olan online eğitim kararının tekrar değerlendirileceğini duyurmuştu. Mart ayının yaklaşması ile birlikte bir çok öğrencinin gözü alınacak karara çevrildi. 

Üniversiteler Nisan Ayında Açılıyor Mu?

Depremin etkilendiği 10 ilden olan Şanlıurfa ve Diyarbakırda ilkokul ve ortaokul eğitimi veren okullar 1 Martta açılmıştı. Osmaniye, Adana ve Gaziantep'te ise okullar 13 mart tarihinde eğitim ve öğretim faaliyetlerine başlıyor. Kahramanmaraş, Malatyai, Adıyaman ve Hatay'da ise okulların 27 Mart tarihinde açılması planlar arasında yer alıyor. Kahramanmaraş'ta gerçekleşen depremin ardından burada yaşayan vatandaşlar Üniversite Öğrencilerinin kaldıkları devlet yurtlarına yerleştirilmişti. Üniversiter burada yaşanan depremden dolayı bahar dönemini uzaktan okuma kararını uygulamaya başladı. 

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, deprem sonrası yaptığı açıklamarda illerin tekrar kalkınması için üniversitelerin açılmasının önemini vurguladı. 2022-2023 bahar döneminin online eğitim'e geçilmesinin daha önceden alınan bir karar olduğunun altını çizen Özvar, Ön lisans ve lisansüstü bölümler için kararlar aldıklarını belirtti. 

20 Şubat'ta bahar döneminin başladığını belirterek " Alınan kararlar nisan ayı başı itibarıyla yeniden gözden geçirilerek uzaktan eğitimin yanında yüz yüze eğitimin harlanmasıyla hibrit eğitim de değerlendirilecektir" dedi.

Tüm Okullar Üç Kategoriye Ayrıldı

Depremin ardından Üniversitelerin yanı sıra ilkokul ve ortaokul eğitimleri veren tüm kurumlarda tatil edilmişti. 
Deprem bölgesi olmayan illerde 20 Şubat'ta okullar tekrardan kaldığı yerden eğitim öğretim faaliyetlerine devam etti. Deprem bölgesinde yer alan okullar ise üç kategoriye ayrıldı.



Kilis, Diyarbakır, ve Şanlıurfa'da eğitim 1 Mart'ta başladı. İkinci kategoride ise Adana,Gaziantep ve Osmaniye'de okullar 13 Mart Pazartesi günü başlıyor. 

Depremin en çok etkilediği bölgelerden olan Adıyaman, Malatya, Kahramanmaraş ve Hatay'da ise okullar 27 Mart'ta açılıyor. 




 

Yorumlar

Bu blog ile ilgili henüz yorum yok

Genel Kalıcı Öğrenme Teknikleri

Kalıcı Öğrenme Teknikleri

30 Ekim 2023
0
0

Kalıcı öğrenme, bilgilerin uzun süre hafızamızda kalmasını sağlayan bir süreçtir. Sınavlara hazırlanan öğrenciler için k

Genel Vizelere Nasıl Çalışılır?

Vizelere Nasıl Çalışılır?

27 Ekim 2023
0
0

Vizelere nasıl çalışır hakkında ne biliyorsunuz? Hiçbir fikriniz yoksa, yazıyı sonuna kadar okumalısınız.

Genel Üniversitede Kendini Geliştirmek İçin 15 Öneri

Üniversitede Kendini Geliştirmek İçin 15 Öneri

26 Ekim 2023
0
0

Üniversitede kendinizi geliştirmek için neler yapmanız gerektiğini biliyor musunuz? O zaman yazımızı sonuna kadar okuyun