Üniversiteler ne zaman açılacak?

19 Eylül 2022
0
0

Üniversiteler ne zaman açılacak 2022 sorusu en çok sorulan sorular arasında yer alıyor. YKS sınavının ardından iyi bir puan alan ve üniversite kazanan yüzbinlerce öğrenci üniversitelerinin ne zaman açılacağı konusuyla ilgili araştırmalarına başladı. Hadi birikte Üniversiteler ayın kaçınca açılıyor? sorusunun cevabını arıyalım.



ÜNİVERSİTELER NE ZAMAN AÇILIYOR?

Bunun için ilk olarak Yüksek Öğretim Kurumu akademik takvimine bir göz atmak ve geçen yıl gerçekleştirilen üniversitelerin açılış tarihlerine bakmak gerekiyor. Geçtiğimiz yıl akademik takvimini incelediğimizde, üniversitelilerin 13 Eylül tarihinde eğitime başladıklarını görüyoruz. Buradaki değişkenlik gösteren konu ise her üniversitenin birbirinden farklı akademik takvimlere sahip olması ve değişkenlik gösterebilmesidir.

Bu yıl Üniversitelerde yeni akademik dönemin Eylül ayının son haftasında başlaması planlanıyor.

üniversite ne zaman açılıyor

YKS EK TERCİH YAPAN ÖĞRENCİLERİN ÜNİVERSİTE KAYITLARI NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ek tercih işlemlerinde, tercih edilen programlara yerleşme hakları kazanan üniversite öğrenci adayları 25 Eylül ve 28 Eylül tarihleri arasında online kayıt yaptırabilecekler.

 

Yorumlar

Bu blog ile ilgili henüz yorum yok

Genel Kalıcı Öğrenme Teknikleri

Kalıcı Öğrenme Teknikleri

30 Ekim 2023
0
0

Kalıcı öğrenme, bilgilerin uzun süre hafızamızda kalmasını sağlayan bir süreçtir. Sınavlara hazırlanan öğrenciler için k

Genel Vizelere Nasıl Çalışılır?

Vizelere Nasıl Çalışılır?

27 Ekim 2023
0
0

Vizelere nasıl çalışır hakkında ne biliyorsunuz? Hiçbir fikriniz yoksa, yazıyı sonuna kadar okumalısınız.

Genel Üniversitede Kendini Geliştirmek İçin 15 Öneri

Üniversitede Kendini Geliştirmek İçin 15 Öneri

26 Ekim 2023
0
0

Üniversitede kendinizi geliştirmek için neler yapmanız gerektiğini biliyor musunuz? O zaman yazımızı sonuna kadar okuyun