Üniversitede Sıklıkla Yapılan Hatalar

22 Eylül 2022
0
0

Üniversiteyi yeni kazanmış öğrencilerin sıklıkla yapmış olduğu hataları bu yazımız altında sizin için derleyeceğiz :)

Ben Hallederim Düşüncesi



Herhangi bir şeyi yapmamak için bahaneler üretmek her zaman bizimle birlikte olacak.  Örneğin x hocanın dersi var ve derse girmek istemiyorsunuz. Derse girmek yerine o an arkadaşlarınızla daha fazla eğlenebileceğinizi düşündüğünüzü bir eğlence ve etkinlik planlamış ve ona uymak istiyorsunuz. Genelliklede bu etkinlikler ya öğle arasını uzatmak için, ya da son derse girmeyerek akşam eğlencesine daha fazla vakit ayırabilmek için yapılan şeyler. Bahaneler üretirken kaçırmış olduğunuz dersi telafi etmek içinde, arkadaşlarınızdan dersin ses kaydını almak ya da nasıl olsa hoca kitaptan ve slaytlardan ezbere gidiyor düşüncesiyle içinizi rahatlatmak istiyorsunuz. Bu tarz cümleler kurduğunuzu çok iyi biliyoruz. Bunun sebebi ise aynı yollardan geçmiş olmamızdan başka bir şey değil :)

Üniversitenin 2. ve 3. dönemlerinde okuyan öğrenciler (Kıdemli Öğrenciler) hocaların derslerde anlattıkları konuları her ne kadar kitaptan ya da slayttan işlemiş olsalarda o an ders esnasında halledilmemiş bir dersin ya da konunun kendilerine sonradan bir zulüm geleceklerini bildiklerini için ilgili konuyu o an ders içerisinde halletmeyi tercih ederler. Böylelikle kendileri için daha geniş bir zaman yaratmış olurlar.

Bu düşüncenin en büyük zararı ise vize ya da final dönemlerinde derslere girmediğiniz için elinizde bulunmayan notlarla sınava çalışma problemi olacaktır. Vize ve finalinizi geçebilmek için ders notlarına ihtiyacınız olacak ve o notları elde edebilmek için belkide sınıfınta en gıcık olduğunuz kişiyle iletişime geçmeniz gerekecek. Gerçi Universitev olarak bu sorunu ilerleyen dönemlerde Ders Notu kategorisinde her ne kadar çözüyor olsakta şuanda bu kategorimizin aktif olmadığını hatırlatmak istiyoruz.


Öğrenci Kulüp A.Ş Co Founder Ceo & President vb...



Üniversite öğrencilerinin abarttığı bir diğer konu ise şüphesizki öğrenci kulüpleridir. Üniversitelerdeki öğrenci klüplerine üye olmak ya da bu kulüplerde çeşitli görevler almak CV ve deneyim açısından her ne kadar önemli olsada bir çok öğrencinin ilerleyen dönemlerde öğrenci kulüp faliyetlerine kendilerini çok fazla kaptırarak eğitimlerinin bile önlerine geçtiğini bilmekteyiz. Öğrenci kulüplerine katılmak bir öğrenci için zorunlu bir konu değildir. Fakat mezun olabilmek için derslerimizi geçmemizin zorunlu olduğunu unutmamak gerekiyor diye düşünmekteyiz. İçerisinde bulunduğun ve aktif görevler aldığın Öğrenci Kulüpleri'nin eğitim anlamında sana zarar verdiğini düşünüyorsan gerektiğinde hayır diyebilme olgunluğunu mutlaka göstermen gerekmektedir. Ortalaman 2.5'in altında iken herhangi bir Öğrenci Kulübünde aktif görev almak çokta mantıklı bir seçenek olmayacaktır. Aslında bu konu tamamen birden fazla konuyu aynı anda götürebilmek ilkesiyle ilgilidir. Eğer iki konuyu aynı anda ilerletemiyorsanız yol yakınken vazgeçmek gerekmektedir.


Yanlış Arkadaş Seçimi



Aslında bu konu her ne kadar üniversite dönemiyle sınırlandırılamayacak olsada en büyük zararı bizlere üniversite döneminde vermekte. Yapılan istatistiklere göre sigara ve alkole başlama oranı en çok üniversiteye hazırlık ve üniversitenin ilk yılları olarak karşımıza çıkıyor. Buradan yapacağımız bir varsayımla yanlış arkadaş seçiminin sadece eğitimize değil aynı zamanda sağlığımız açısındanda büyük bir problem teşkil ettiğini rahatlıkla yorumlayabiliriz.


Bir erkek sohbet ortamında sürekli olarak kızlardan ve arabalardan bahseden bir arkadaş gurubunun içinde olduğunuzu düşünün ya da bir kız sohbet ortamında sürekli modadan ve eğlenceden bahsedildiğini. Teorik olarak o an yapılan sohbet size keyif veriyor olsada kişisel gelişiminiz için hiç bir katkısı olmayan sohbetlerden öteye gitmeyecektir. Tabiki burada sürekli bilim, sanat, siyaset vb şeyler konuşan arkadaşlar edinin demiyoruz :) Fakat bir arkadaş gurubunda sürekli bu sohbetler dönüyorsa o gruptaki yerinizi ve ileriye dönük planlarınızı sorgulamanızda faydalar görüyoruz.


Yorumlar

Bu blog ile ilgili henüz yorum yok

Genel Kalıcı Öğrenme Teknikleri

Kalıcı Öğrenme Teknikleri

30 Ekim 2023
0
0

Kalıcı öğrenme, bilgilerin uzun süre hafızamızda kalmasını sağlayan bir süreçtir. Sınavlara hazırlanan öğrenciler için k

Genel Vizelere Nasıl Çalışılır?

Vizelere Nasıl Çalışılır?

27 Ekim 2023
0
0

Vizelere nasıl çalışır hakkında ne biliyorsunuz? Hiçbir fikriniz yoksa, yazıyı sonuna kadar okumalısınız.

Genel Üniversitede Kendini Geliştirmek İçin 15 Öneri

Üniversitede Kendini Geliştirmek İçin 15 Öneri

26 Ekim 2023
0
0

Üniversitede kendinizi geliştirmek için neler yapmanız gerektiğini biliyor musunuz? O zaman yazımızı sonuna kadar okuyun