Üniversite Öğrencilerine 5 altın tavsiye

21 Ekim 2022
0
0

İster üniversiteyi yeni kazanmış isterse senelerdir üniversitede okuyan bir öğrencinin mutlaka uyması gereken kural niteliğinde ki tavsiyeleri sizler için bir araya derledik.

 

 

Ders seçimlerinizi geç tarihe bırakmayın

Ders seçimleri tarihleri genellikle 1 hafta kadar sürmektedir. Bazen unutmaktan bazen de bir ara yaparım diye ertelemekten dolayı ders seçimleri son günlere kalabilmektedir. Bu durumda ilginizi çekebilecek bir dersi kontenjanı dolduğu için alamayabilir, sistemsel bir sıkıntıdan dolayı ders seçiminizi tamamlayamayabilir veya fazladan ders alma fırsatınız kaçırabilirsiniz. Tüm bu olumsuzluklarla karşılaşmamak için ders seçimlerinizi mutlaka ilk günlerde yapmalısınız.

 

Fiziki derslerinize gitmeyi ihmal etmeyin

Üniversite öğrencileri arasında genellikle yapılan bir diğer hata ise derslere gitmeyi ihmal etmektir. Nasıl olsa hoca bir şey anlatmıyor, ders notlarını arkadaşlarımdan alırım, derse gitmeye çok üşendim gibi bahaneler ile derslere devamlılığı sağlamadığımızda dersle olan ilişiğimiz zaman içerisinde kopmakta. Bu kopma ise kısa vadede dersten kalma, düşük notlar alma ile, uzun vadede ise dersin içeriğinde anlatılan sektör bilgilerini tam anlamıyla öğrenemediğimiz için iş hayatına atıldığımızda başarısızlık ile sonuçlanmakta. Bu yüzden fiziki derslerimize önemli bir sorunumuz olmadığı sürece katılmaya özen göstermek gerekiyor.

 

Sosyallikten uzak durmayın

Üniversiteler sosyal yerlerdir! Mutlaka sınıfınızdan ve diğer bölümlerden arkadaş edinin. Üniversitede hem ders içerikleri konusunda yardımlaşma hem de güzel vakitler geçirmek için arkadaş edinmeyi ihmal etmeyin. Sizde fark edeceksiniz ki bu tür aktiviteler ile hem ders notlarınız hem de kişisel özgüveniniz artacaktır.

 

Derste söz almaktan çekinmeyin

Derslere katılma konusunu ele almıştık az önce. Evet, derslere katılıyoruz fakat sınıfa gidip bir köşede oturup hocanın gelmesini, dersi anlatırken yarı uykulu bir halde onu dinlemeyi ve bir an önce dersi bitirmesini beklemeyin. Derslere giderken mutlaka uyanık olun, bir kahve için ve sabah dersiniz ise kahvaltı yapmayı ihmal etmeyin. Mümkün olduğunca ön sıralarda oturmaya özen gösterin ve anlatılan dersin içeriğiyle olabildiğince etkileşime girin. Dersi anlatan akademisyenin sorularına doğru cevaplar vermek zorunda değilsiniz, önemli olan fikriniz doğrultusunda söz almak ve bunları paylaşmak olacaktır. Üstelik bu tür ders katılımları hocanın gözünde değerinizi de arttıracaktır.

Kampüsünüzde zaman geçirin

Üniversitelerin bir diğer güzel yanı ise geniş ve güzel kampüslerinin olmasıdır. Her ne kadar tüm üniversiteler için bu madde geçerli olmasa da üniversitenizde bir kampüs varsa mutlaka burada vakit geçirin. Üniversiteler öğrencilerine sosyal ortamlar yaratabilmek için kampüsler içerisinde kafeler, eğlence alanları, kafeteryalar gibi alanlar koymaktadır. Arkadaşlarınız ile buralara gidin, filmlerde gördüğümüz çimenlerde oturmayı ihmal etmeyin. Bu sayede üniversite sizin için sadece derslere girilen bir yer olmaktan çıkıp eğlendiğiniz yerler haline gelecektir.

 

Bu yazımızda sizler için üniversitede uyulması gereken 5 tavsiyeyi derledik. Sizler de aklınıza gelen tavsiyeler ve önerileri yorum olarak gönderebilirsiniz!

Yorumlar

Bu blog ile ilgili henüz yorum yok

Genel Kalıcı Öğrenme Teknikleri

Kalıcı Öğrenme Teknikleri

30 Ekim 2023
0
0

Kalıcı öğrenme, bilgilerin uzun süre hafızamızda kalmasını sağlayan bir süreçtir. Sınavlara hazırlanan öğrenciler için k

Genel Vizelere Nasıl Çalışılır?

Vizelere Nasıl Çalışılır?

27 Ekim 2023
0
0

Vizelere nasıl çalışır hakkında ne biliyorsunuz? Hiçbir fikriniz yoksa, yazıyı sonuna kadar okumalısınız.

Genel Üniversitede Kendini Geliştirmek İçin 15 Öneri

Üniversitede Kendini Geliştirmek İçin 15 Öneri

26 Ekim 2023
0
0

Üniversitede kendinizi geliştirmek için neler yapmanız gerektiğini biliyor musunuz? O zaman yazımızı sonuna kadar okuyun