Ev arkadaşı nasıl bulunur?

19 Eylül 2022
0
2

Üniversiteli öğrenciler nasıl ev arkadaşı bulur?

Türkiyedeki yurt fiyatlarının tavan yapmasıyla birlikte öğrenciler ve aileleri için en mantıklı konaklama seçeneği, birden fazla kişiyle birlikte öğrencinin eve çıkması gibi gözüküyor. Fakat en büyük problem bu noktada başlıyor.

Kiminle eve çıkacağım?

Öğrencilerin ev arkadaşı bulamama sorunlarınlarını incelediğimiz zaman en büyük oranın üniversitesini yeni kazanan öğrencilerde olduğunu görüyoruz. Aslında düşündüğümüz zaman bu oranın yüksek olmasıda çok normal. Henüz üniversiteye yeni başlanmış, kimseyi tanımıyor ve nerede kalınacağına dair hiç bir fikri ve tecrübeside yok.

Öğrenciler ev arkadaşı nasıl buluyor?

Üniversiteli öğrencilerin nasıl ev arkadaşı bulduğu konusunu incelediğimizde 2 seçenek çok daha baskın gözükmekte. Arkadaşlar ve arkadaş ortamları ya da her üniversitede bulunan çeşitli öğrenci itiraf sayfaları aracılığı ile öğrencilerin ev arakadaşı bulduklarını ve aradıklarını anlayabiliyoruz.

İtiraf sayfalarında yaşanılan en büyük problemlerin, oluşturulan bir ilana gelen alakasız ve amaç dışında yorumlar içermesi, ilanı oluşturan kişiler tarafından hem zaman kaybına yol açmakta hemde gerçek hesapla verdikleri bir ilan için gizlilik bilgilerini ihlal etmekten öteye gitmemekte.

"Geçmiş dönem incelemelerimizde, bir kız öğrencinin ev arkadaşı aradığını ve bir erkek tarafından benim evimde kalabilirsin ücret ödemenede gerek yok " tarzında yüzlerce yorumlar aldığını ne yazık ki biliyoruz. Ev arkadaşı araması üzerine bulunan çeşitli ve amacını yitiren platformlarda da ne yazık ki bu ve buna benzer on binlerce örnek bulunmakta.

Kısacası üniversiteli öğrenciler için çok büyük bir sorun olan ev arkadaşı bulma konusunda ne yazık ki ülkemizde sağlıklı ve amacını yitirmeden çalışan hiç bir platform bulunmamaktaydı.

Konuya el atma vakti geldi!

Yukarıda bahsettiğimiz konular hakkında sıkılan ve isyan eden tüm öğrencilerin sesi olmaya başlıyoruz. Türkiyede bir öğrencinin ev arkadaşı bulma sorununu eğlenceli ve uyum düzeyine göre çözdüğümüzü buradan gururla ilan etmek istiyoruz!


Daha önce konaklama konusunda geliştirdiğimiz Yurt ve Apart kategorilerimizle birlikte, Yurt ve Apart arayan öğrenciler için gelişmiş çözümler sunmayı başarmıştık. Bu sefer yine konaklama konusundaki 3. kategorimiz olan "Eşleşme" ile karşınıza çıkmaya hazırlanıyoruz. Yaklaşık 1 yıldır üzerinde çalıştığımız eşleşme kategorimizde sona yaklaştığımızı duyurmak ve sizleri nelerin beklediğini buradan ilan etmek istiyoruz.

İşte karşınızda "Eşleşme"

Eşleşme, öğrenci olmayan kişilerin erişimine kapalı olan ve sadece üniversiteli öğrencilerin erişebildiği, gelişmiş teknolojiler içeren yenilikçi bir ev arkadaşı bulma kategorisidir. Eşleşmeyi kullanabilmeniz için, Universitev'e kayıt olmanız ve öğrencilik durumunuzu onaylamanız gerekmektedir.




Kişisel gizliliğinize önem veriyoruz!

Öğrencilerin kişisel gizliliğine çok fazla önem veriyoruz ve bu yüzden profil resmi yerine Universitev Avatar'ı geliştirdik. Türbandan piercinge kadar binlerce seçenek içeren avatarlar ile öğrenciler kendilerine benzeyen kendi karakterlerini oluşturabilecekler.



Avatarı oluşturduğuna göre şimdi kuralları koyma zamanı

Universitevde yer alacak olan dijital yansımanı oluşturduğuna göre kendinle ilgili bazı bilgilerine ihtiyaç duyuyoruz. Bu bilgileri yazılım algoritmalarımızda, anlaşabileceğini düşündüğümüz kişileri karşına çıkartmak için kullanacağız. Bu arada eşleşme yapay zeka içeriyor ve sürekli öğrenme yeteneğini geliştiriyor olacak.

Evcil hayvanlar bazıları için vazgeçilmezdir.

Ev düzeni konusunda hassas olanlar için...

Kimileri evde fazla ziyaretçi sevmez :)

Yukarıda bahsettiğimiz ara ekranlar aslında seni daha iyi tanımamızı ve algoritmalarımız için bazı gereklilikleri sağlamak amacıyla kullanılıyor. Yapay zekamız bu noktada genel site kullanımız ile karakterinizi daha iyi tanımamızı sağlayarak eşleşme duyarlılığını tetikleyecek bir çok unsuru arka planda sizin için işliyor olacak.

Burçlara inanır mısın?



Eşleşmede burçlar ve burç uyumları çok önemlidir. Algoritmalarımız çalışırken burç uyumuna son derece dikkat ediyor. Fakat burçlara inanmayanlarıda unutmamak lazım. Merak etmeyin! Burç filtresini istediğiniz an kapatabiliyorsunuz. Böylelikle algoritmada belirleyici hiç bir özelliği bulunmuyor.

Gizlilik tamamen sizin kontrolünüzde olsun!


Kimse Esra 21'i tanımayaz değil mi? Başkalarının sizin hangi bilgilerinizi görebileceği kontrolü sizin elinizde.

ve artık Eşleşmeyi kullanmaya hazırsınız!

Peki eşleşme nasıl çalışır?

Eşleşme her zaman en iyi karakter eşleşmelerini sağlamak için binlerce satır gelişmiş kod bloğundan ve yapay zekadan oluşmaktadır.

Eşleşme kategorisi ile birlikte single ya da group olarak ev arkadaşı aramaları yapabilirsiniz. Bir öğrenci ev arakdaşı araması yapmak istediğinde;

Ev Arkadaşı ve Ev Bul adında 2 seçenek ile karşılaşmaktadır.

Ev Arkadaşı

Hali hazırda evi olup, evine yeni bir ev arkadaşı arayanlar öğrencilerin verdikleri ilanlardan oluşmaktadır.




Bu ekranda evde kalan mevcut kişi ile uyumunuzu görebilir, ev hakkında detaylı bilgiye sahip olabilirsiniz. Eğer ev hoşunuza gitti ise "Beğen" demeniz yeterli olacaktır. Eğer algoritma sizin uyum düzeyinizi tetikleyebilecek bir şeyler bulursa ilanı oluşturan kişi ile bir eşleşme yakalayarak ev hakkında konuşmaya başlayabileceksiniz.

Ev Bul

İşte bu ev çok güzelmiş ama hiç arkadaşım yok diyenler için...


Ev bul alanındaki ilanlar ev sahipleri ve emlakçılar tarafından eklenen ilanlardan oluşmaktadır ve içerisinde kalan hiç bir kimse, yani kiracısı bulunmamaktadır. Emlakçıların ya da ev sahiplerinin ilanı oluştururken belirtmiş olduğu maksimum kişi sayısı üzerinden toplu eşleşme imkanı tanımaktadır.

Örneklemek gerekirse, çok beğendiğiniz bir ev gördünüz ve beğen butonuna bastınız ve baktığınız evde maksimum kalabilecek kişi sayısın 3 olduğunu farzedelim. Eşleşme anlaşabileceğini düşündüğün ve senin beğendiğin gibi evi beğenen diğer 2 kişiyide alarak, üçünüzün içerisinde bulunduğu bir grup sohbetini açar ve ev hakkında konuşmaya başlamanızı sağlar.

Bazı durumlarda ev ihtiyacı uyumdan önce gelebilir.

Aciliyeti bulunan öğrenciler dilerse uyum filtresinden eşleşme tetikleyicisinin ayarlarını düşürebilir hatta kapatabilir. Bu sayede eşleşme yüzdesi çok büyük bir miktarda artacaktır.



*Günümüzde çöpçatan uygulaması olarak kullanılan tinder vb uygulamalarda karaktere dayalı bir eşleşme algoritmasının olmadığını biliyormuydunuz?

Ev arkadaşınızı, yeni bir ev arkadaşı aramak için kullanacağınız "Eşleşme" algoritmasına ekleyin!

Algoritmaların çalışabilmesi için onlara birşeyler vermemiz gerekiyor :) Örnek vermek gerekirse 2 kişi kaldığınız bir evde, evinize üçüncü bir ev arkadaşı arıyorsanız mevcut ev arkadaşınızı ev ilanınıza eklemeniz gerekmekte.



Ev arkadaşınızı evinize eklemeniz ile birlikte algoritma artık eşleşme tetikleyicisini kullanabilmektedir.


Ev arkadaşı ilanınızı oluşturun

İlan verme adımlarını klasik ilan verme arayüzlerinden tamamen farklı bir şekilde oluşturmaya çalıştık. İşte ev ilanı oluşturma aşamasından bir kaç örnek :)

İlan kirliliğinin oluşmaması içinde elimizden geleni yapacağımızı bilmenizi isteriz!



İşte yeni gelecek olan kategorimiz hakkında gelen soruları cevaplabilmek adına oluşturduğumuz yazımızın sonuna geldiniz. Peki sizin bu konu hakkındaki düşünceleriniz neler?

Sizi seviyoruz ve sizin için geliştiriyoruz!

 

Yorumlar